Recept Twix

TWIX RUTOR

Receptförfattare: Marja Folcke

Med det här receptet gör du enkelt hemgjorda, supergoda Twix rutor. Perfekt att bjuda till en kopp kaffe när du får oväntat besök.

 

INGREDIENSER

 

   Botten:

GÖR SÅHÄR:

Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap honey och smör. Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en brödform, 1.5 liter, med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 10 minuter.

Karamellfyllning:
Karamellfyllningen kan göras när botten gräddas då detta moment tar lite tid. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 50 minuter tills konsistensen tjocknat (välj gärna en vid kastrull så att det går snabbare). Fördela karamellfyllningen på den färdiggräddade bottnen.

Chokladöverdrag:
Smält choklad försiktigt gärna med en klick kokosolja och fördela ovanpå fyllningen. Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.

Tips: Värm kniven under hett vatten när twixen ska skäras så går det lättare!